WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Zupa krem z pieczarek

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Zupa krem z pieczarek

Brak zdjęć do przepisu "Zupa krem z pieczarek"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Aromatyczna, gęsta i przepyszna - zupa krem z pieczarek na Bulionie grzybowym. Bardzo prosta - wystarczy obrać, pokroić i ugotować cebulę, ziemniaki i pieczarki, dodać śmietanę, serek i natkę. Miksujemy, gotujemy, podajemy - z groszkiem ptysiowym lub drobnym makaronem. Dobrze komponuje się także z grzankami serowymi.
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Ziemniaki, pieczarki i cebulę obierz i pokrój bardzo drobno.

    • cebula
    • ziemniaki
    • pieczarki
  2. Wrzuć do wody razem z kostkami grzybowymi.

    • Bulion z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY
  3. Dodaj masło, mąkę ziemniaczaną i przyprawy.

    • masło
    • mąka ziemniaczana
    • pieprz
    • sól
  4. Zagotuj mieszając od czasu do czasu.

  5. Dodaj śmietanę, serek, natkę i zmiksuj.

    • śmietana
    • serek topiony bez dodatków
    • natka pietruszki
  6. Zupę zagotuj.

  7. Podawaj z makaronem lub groszkiem ptysiowym.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1