WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Tort serowy na zimno

Brak zdjęć do przepisu "Tort serowy na zimno"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
jajko 6 sztuk
cukier 5 łyżek
mąka krupczatka 5 łyżek
Proszek do pieczenia WINIARY 0,5 łyżeczki
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY 3 opakowania
cukier 0,5 szklanki
śmietana 30% 0,5 l
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Z podanych składników upiecz biszkopt w tortownicy.

    • jajko
    • cukier
    • mąka krupczatka
    • Proszek do pieczenia WINIARY
  2. Zmielony ser rozetrzyj w donicy, dodaj gęstniejącą 1 galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody.

    • Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
  3. Na końcu dodaj ubitą śmietanę.

    • śmietana 30%
  4. Delikatnie razem wymieszaj, wyłóż na biszkopt.

  5. Do masy serowej możesz dodać owoce sezonowe.

  6. Na wierzch wylej pozostałe 2 galaretki rozpuszczone w 700 ml wrzątku i ostudzone.

    • Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4