WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Kapusta pekińska na słodko

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Kapusta pekińska na słodko

1 zdjęcie do przepisu "Kapusta pekińska na słodko"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 1
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Dla miłośników chrupiących surówek - kapusta pekińska na słodko, z ananasem (swieżym lub z puszki) oraz lekkim majonezowo-jogurtowym sosem, doprawionym pomarańczowym dżemem i chrzanową musztardą. Idealna kompozycja do smażonego lub grillowanego mięsa oraz ziemniaków z wody.
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Majonez Lekki WINIARY 3 łyżki czubate
kapusta pekińska 1 sztuka
ananas 3 plastry
jogurt naturalny 2 łyżki czubate
dżem pomarańczowy 1 łyżka czubata
musztarda chrzanowa 1 łyżeczka
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Kapustę umyj i poszatkuj.

    • kapusta pekińska
  2. Plastry ananasa pokrój w kostkę.

    • ananas
  3. Majonez wymieszaj z jogurtem, dżemem i musztardą.

    • Majonez Lekki WINIARY
    • jogurt naturalny
    • dżem pomarańczowy
    • musztarda chrzanowa
  4. Sos majonezowy wymieszaj z kapustą i ananasem.

    • kapusta pekińska
    • ananas
  5. Kapustę podawaj do smażonego mięsa i ziemniaków z wody.

    • kapusta pekińska
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2