WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Knedle czeskie

1 zdjęcie do przepisu "Knedle czeskie"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 4
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY 300 ml
jajko 1 sztuka
woda 0,5 szklanki
tłuszcz do smażenia 3 łyżki
mąka krupczatka 200 g
bułka czerstwa 3 sztuki
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Czerstwe bułki pokrój w drobną kostkę (w bułki najlepiej jest zaopatrzyć się 2 dni wcześniej aby były czerstwe) i podsmaż je na tłuszczu, odstaw do ostygnięcia.

    • tłuszcz do smażenia
    • bułka czerstwa
  2. Z mąki, wody (dobrze jest użyć wody mineralnej gazowanej) i jajka dobrze wyrób ciasto.

    • jajko
    • woda
    • mąka krupczatka
  3. Dodaj podsmażoną bułkę, ponownie zagnieć i odstaw na około 1 godzinę.

  4. Z ciasta formuj podłużny wałek, który włóż do wrzącej, osolonej wody i gotuj 20 minut.

  5. Sos rozprowadź w 300 ml wody, gotuj przez 2-3 minuty.

    • Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY
  6. Ugotowane ciasto pokrój w plastry i podawaj z sosem pieczeniowym lub dowolnym sosem mięsnym.

przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

super, aż chciałoby się zjeść

gracers
9 listopada 2013
zgłoś do moderacji

ciekawy przepis, na zdjeciu knedle wygladaja apetycznie...

Winairy531800
18 października 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: