WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Kotleciki a la gołąbki

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Kotleciki a la gołąbki

4 zdjęcia do przepisu "Kotleciki a la gołąbki"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 4
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY 1 łyżka
mięso mielone 500 g
kapusta biała 500 g
mąka ziemniaczana 60 g
jajko 2 sztuki
bułka tarta 3 łyżki
śmietana 125 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka
tłuszcz do smarowania naczynia
pieprz, sól do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Kapustę drobno poszatkuj, posól i odstaw.

    • kapusta biała
    • pieprz, sól
  2. Kotleciki a la gołąbki

    Gdy puści sok odciśnij, a następnie wymieszaj z mielonym mięsem, mąką ziemniaczaną i jajami, dodaj ZIARENKA SMAKU.

    • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY
    • mięso mielone
    • mąka ziemniaczana
    • jajko
  3. Kotleciki a la gołąbki

    Z masy uformuj małe okrągłe kotleciki, obtocz je w tartej bułce i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

    • bułka tarta
  4. Następnie przełóż kotlety do rondla, podlej niewielką ilością wrzątku i duś.

  5. Kotleciki a la gołąbki

    Pod koniec duszenia wlej sos zrobiony z przecieru pomidorowego, mąki i śmietany.

    • śmietana
    • koncentrat pomidorowy
    • mąka
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: