WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Śledzie z jabłkami

3 zdjęcia do przepisu "Śledzie z jabłkami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Wyjątkowo dekoracyjna przystawka – filety śledziowe z tartym jabłkiem oraz dwoma rodzajami sosu majonezowego: białym i różowym.
Łączny czas: 95 min.

Przygotowanie: 35 min.
Oczekiwanie: 60 min.

Porcje: 4
Kalorie: 335 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Śledzie z jabłkami

    Filety śledziowe umyj i zalej zimną wodą, odstaw na 1 godzinę, odsącz, podziel na kawałki.

    • filet śledziowy
  2. Śledzie z jabłkami

    Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, skrop sokiem z cytryny, podziel na dwie części. Do jednej części dodaj sok z marchwi.

    • jabłko
    • sok z cytryny
    • sok z marchwi
  3. Dwie łyżki Majonezu połącz z jogurtem. Pozostały Majonez połącz z ketchupem.

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY
    • jogurt naturalny
    • ketchup
  4. W salaterce układaj warstwami: jedną część śledzi, jabłka z sokiem z marchwi, Majonez z jogurtem, następną warstwę śledzi i pozostałe jabłka.

  5. Całość polej Majonezem z ketchupem.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2