WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Gulasz z serc

Brak zdjęć do przepisu "Gulasz z serc"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Gulasz z serc drobiowych na białym winie to prawdziwy przysmak. Bardzo delikatny i aromatyczny, z wędzonym boczkiem, cebulą i pieczarkami, duszony na Rosole drobiowym, doprawiony pachnącym tymiankiem i posypany szczypiorkiem. Można podać go z ryżem na obiad lub z jasnym pieczywem na kolację.
Łączny czas: 20 min.

Porcje: 4
Kalorie: 430 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Rosół drobiowy WINIARY 2 kostki
serca drobiowe 500 g
pieczarki 200 g
boczek wędzony 100 g
olej 1 łyżka
tymianek 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka czubata
masło 1 łyżka czubata
cebula 1 sztuka
wino białe wytrawne 125 ml
sól, pieprz do smaku
posiekany szczypiorek 2 łyżki czubate
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Serca oczyść, umyj, osusz i przekrój na pół.

    • serca drobiowe
  2. Boczek pokrój w kostkę.

    • boczek wędzony
  3. Cebulę obierz i drobno posiekaj.

    • cebula
  4. Pieczarki obierz i pokrój.

    • pieczarki
  5. Olej rozgrzej w rondlu, wytop boczek.

    • boczek wędzony
    • olej
  6. Dodaj cebulę, serca, pieczarki i mrożonkę.

    • serca drobiowe
    • pieczarki
  7. Oprósz tymiankiem i mąką.

    • tymianek
    • mąka
  8. Przypraw i dokładnie wymieszaj.

    • sól, pieprz
  9. Rozpuść kostki bulionowe w 1 l wody.

    • Rosół drobiowy WINIARY
  10. Zalej zawartość patelni rosołem i winem.

  11. Duś pod przykryciem przez 10 minut.

  12. Na końcu dodaj masło.

    • masło
  13. Gulasz z serc posyp szczypiorkiem.

    • posiekany szczypiorek
  14. Podawaj z ryżem lub jasnym pieczywem.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3