WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Filety w sosie śmietanowym - "frykas drobiowy"

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Filety w sosie śmietanowym - 'frykas drobiowy'

3 zdjęcia do przepisu "Filety w sosie śmietanowym - "frykas drobiowy""

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Prawdziwy frykas drobiowy, czyli filety z kurczaka w sosie śmietanowym z pieczarkami i cebulą, duszone w Kostce do Smaku drobiowej. Wyśmienite z porcją białego ryżu i zieloną sałatą ze śmietaną lub w kompozycji z kaszą jaglaną i kiszonym ogórkiem.
Łączny czas: 25 min.

Porcje: 4
Kalorie: 305 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Kostka do Smaku drobiowa WINIARY 2 sztuki
filet z kurczaka 500 g
pieczarki 200 g
cebula 1 sztuka
śmietanka 30% 200 ml
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżka
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Filety w sosie śmietanowym - 'frykas drobiowy'

    Filety pokrój na duże kawałki.

    • filet z kurczaka
  2. Pieczarki oczyść, każdą przekrój na cztery części. Posiekaj cebulę.

    • pieczarki
    • cebula
  3. Filety w sosie śmietanowym - 'frykas drobiowy'

    Na oleju podsmaż mięso, cebulę i pieczarki.

    • olej
  4. Kostki drobiowe rozpuść w 300 ml gorącej wody, dodaj do mięsa. Duś 5 minut.

    • Kostka do Smaku drobiowa WINIARY
  5. Mąkę wymieszaj ze śmietaną, połącz z mięsem. Zagotuj.

    • śmietanka 30%
    • mąka
  6. Gotowe danie podawaj z ryżem.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4