WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
margaryna 1 kostka
jajko 6 sztuk
mąka 2 szklanki
mak 150 g
cukier 1,5 szklanki
Cukier wanilinowy WINIARY 1 opakowanie
Proszek do pieczenia WINIARY 1 łyżeczka
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Mrówkowiec

    Utrzyj margarynę z cukrem na jednolitą masę.

    • margaryna
    • cukier
  2. Mrówkowiec

    Do masy dodawaj na zmianę raz jajo raz porcję mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia.

    • jajko
    • mąka
    • Proszek do pieczenia WINIARY
  3. Mrówkowiec

    Na koniec ucierania dodaj suchy mak i cukier wanilinowy.

    • mak
    • Cukier wanilinowy WINIARY
  4. Ciasto piecz około 60 minut w 180 st.C.

  5. Po wyjęciu i ostudzeniu możesz je polukrować lub polać polewą czekoladową i udekorować orzechami.

przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

fajna ta nazwa mrówkowiec :)

IZABELA29
1 października 2013
zgłoś do moderacji

Upiekłam sobie tego mrówkowca i powiem że ledwo mi się kawałek dostał :) Naprawdę super ciasto, lekkie, ale nie suche. A ten mak dopełnia wszystkiego i tak super chrupie podczas jedzenia. Naprawdę polecam :)

84beta
2 listopada 2010
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: