WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Seler naciowy zapiekany

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Seler naciowy zapiekany

4 zdjęcia do przepisu "Seler naciowy zapiekany"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 1
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 35 min.

Przygotowanie: 10 min.
Oczekiwanie: 25 min.

Porcje: 2
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
cebula 1 sztuka
masło 70 g
śmietana 4 łyżki
Bulion warzywny Kogutek WINIARY 1 kostka
sok z cytryny 2 łyżki
sól 1 szczypta
seler naciowy 1 kg
ser ementaler 40 g
pieprz do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Seler naciowy zapiekany

    Łodygi selera naciowego obierz, podziel na ok 6 cm odcinki.

    • seler naciowy
  2. Seler naciowy zapiekany

    Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na połowie masła, włóż seler i smaż ok. 5 min, wlej bulion rozpuszczony w 500 ml wrzątku i duś 15 minut.

    • cebula
    • masło
    • Bulion warzywny Kogutek WINIARY
  3. Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, włóż odcedzone selery.

  4. Śmietanę wymieszaj z sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

    • śmietana
    • sok z cytryny
    • sól
    • pieprz
  5. Seler naciowy zapiekany

    Tak przygotowanym sosem polej selery, posyp tartym serem i wiórkami masła.

    • masło
    • ser ementaler
  6. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 10 minut.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3