WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Placek jabłkowy

Brak zdjęć do przepisu "Placek jabłkowy"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami, dodaj białka ubite na pianę.

    • jajko
    • cukier
    • margaryna
  2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż 3/4 ciasta.

  3. Na cieście rozłóż starte na tarce jabłka.

    • jabłka
  4. Następnie na jabłka wyłóż budynie ugotowane w 1 litrze mleka.

    • Budyń o smaku waniliowym WINIARY
    • mleko
  5. Na wierzch wyłóż pozostałe ciasto.

  6. Piecz 50 min. w 180 st.C.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: