WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Ciasto kruche ze śliwkami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Ciasto kruche ze śliwkami

4 zdjęcia do przepisu "Ciasto kruche ze śliwkami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 2
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 75 min.

Przygotowanie: 30 min.
Oczekiwanie: 45 min.

Porcje: 20
Kalorie: 267 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Ciasto kruche ze śliwkami

    Mąkę zagnieć z cukrem, margaryną, żółtkami, jajkiem, śmietaną i proszkiem do pieczenia.

    • Proszek do pieczenia WINIARY
    • mąka
    • cukier puder
    • margaryna
    • żółtko
    • jajko
    • śmietana
  2. Podziel na dwie części i rozwałkuj.

  3. Jedną część wyłóż do wysmarowanej blachy.

  4. Ciasto kruche ze śliwkami

    Śliwki przekrój na połowę, usuń pestki i ułóż na cieście.

    • śliwki węgierki
  5. Budynie rozprowadź w szklance mleka, pozostałe mleko zagotuj, wlej rozprowadzony budyń i gotuj przez 30 sekund cały czas mieszając.

    • Budyń o smaku waniliowym WINIARY
    • mleko
  6. Ciasto kruche ze śliwkami

    Gorący budyń wyłóż na śliwki, na wierzch połóż drugą część rozwałkowanego ciasta.

  7. Piecz przez 45 minut w temp. 180°C.

przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

zamiast śliwek można dodać jabłka pokrojone na cząstki-jest również pyszne:)

justyna220577
11 lipca 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2