WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Czekoladowy Jeż

Brak zdjęć do przepisu "Czekoladowy Jeż"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 6
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Proszek do pieczenia WINIARY 1 łyżeczka
Budyń o smaku czekoladowym 1 opakowanie
Mleko 0,5 szklanki
Masło 150 g
tłuszcz do wysmarowania formy 1 łyżka czubata
Mąka pszenna 400 g
Migdały 100 g
Jajo 4 sztuki
Czekolada 1 tabliczka
Cukier 0,5 szklanki
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni

  2. Wysmaruj formę tłuszczem i posyp bułką tartą

    • tłuszcz do wysmarowania formy
  3. Masło utrzyj z cukrem i jajkami, dodaj mąkę wymieszaną z budyniem

    • Budyń o smaku czekoladowym
    • Masło
    • Mąka pszenna
    • Jajo
    • Cukier
  4. Dodaj proszek do pieczenia i mleko stale ucierając

    • Proszek do pieczenia WINIARY
    • Mleko
  5. Przełóż ciasto do formy i piecz około 50 minut

  6. Podczas pieczenia połam czekoladę, umieść w garnku i rozpuść na małym ogniu (lub w kąpieli wodnej)

    • Czekolada
  7. Migdały pokrój w słupki

    • Migdały
  8. Wystudzone ciasto polej czekoladą a migdały powbijaj w miękką polewę

  9. Ciasto schłodź w lodówce, podawaj najlepiej z lodami

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1