WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Makaron z pieczarkami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Makaron z pieczarkami

4 zdjęcia do przepisu "Makaron z pieczarkami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 20 min.

Porcje: 4
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Rosół drobiowo-warzywny Domowa Kuchnia WINIARY 1 kostka
pieczarki 400 g
olej 3 łyżeczki
makaron rurki 300 g
ser pleśniowy 200 g
tymianek 1 łyżeczka
pieprz biały do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Umyj pieczarki, pokrój je na ćwiartki i usmaż je na patelni.

    • pieczarki
    • olej
  2. Kostkę rosołową rozpuść w 0,5 litra wrzątku.

    • Rosół drobiowo-warzywny Domowa Kuchnia WINIARY
  3. W międzyczasie ugotuj makaron.

    • makaron rurki
  4. Makaron z pieczarkami

    Rozdrobnij ser.

    • ser pleśniowy
  5. Do usmażonych pieczarek wlej rosół, a następnie dodaj ser.

    • ser pleśniowy
  6. Makaron z pieczarkami

    Przypraw tymiankiem i białym pieprzem, gotuj jeszcze przez chwilę.

    • tymianek
    • pieprz biały
  7. Makaron z pieczarkami

    Do tak przygotowanego sosu na koniec dodaj makaron, wszystko dokładnie wymieszaj.

    • makaron rurki
  8. Danie możesz podać posypane startym żółtym serem i udekoruj gałązką bazylii.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: