WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Ciasto

Brak zdjęć do przepisu "Ciasto "Izaura""

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 8
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Mąka pszenna 2 szklanki
Margaryna 250 g
Cukier 2 szklanki
Cukier wanilinowy WINIARY 1 opakowanie
Kakao 3 łyżki czubate
Woda 5 łyżek
Jajo 4 sztuki
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni

  2. Margarynę, cukier, cukier wanilinowy, wodę i kakao umieść w garnku i gotuj na małym ogniu ok. 5 minut

    • Margaryna
    • Cukier
    • Cukier wanilinowy WINIARY
    • Kakao
    • Woda
  3. Wystudź masę

  4. Do wystudzonej masy wbij 4 żółtka i dokładnie wymieszaj

    • Jajo
  5. Z masy odlej 0,5 szklanki - to będzie polewa

  6. Do masy wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj

    • Mąka pszenna
  7. Ubij pianę z białek i dodawaj stopniowo do masy, delikatnie mieszając

    • Jajo
  8. Przelej masę do wysmarowanej tłuszczem blaszki i piecz przez około godzinę

  9. Wystudzone ciasto polej polewą i odstaw do jej zastygnięcia

przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

ja mam to ciasto pod nazwa "babka gotowana"

paula22
12 marca 2010
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4