WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Kisiel o smaku wiśniowym WINIARY 1 opakowanie
Proszek do pieczenia WINIARY 1 łyżeczka
białko 7 sztuk
cukier 1 szklanka
kakao 1 łyżka
olej 0,75 szklanki
żółtko 3 sztuki
mak 0,5 szklanki
mąka 1,5 szklanki
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Białka ubij, dodaj cukier, olej, mąkę i proszek do pieczenia.

    • Proszek do pieczenia WINIARY
    • białko
    • cukier
    • olej
    • mąka
  2. Ciasto podziel na 4 części.

  3. Do 1 dodaj żółtka, do 2 dodaj kakao, do 3 dodaj kisiel WINIARY, do 4 dodaj mak.

    • Kisiel o smaku wiśniowym WINIARY
    • kakao
    • żółtko
    • mak
  4. Włóż po kolei do formy i upiecz.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2