WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Schab po królewsku

4 zdjęcia do przepisu "Schab po królewsku"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Schabowe inaczej, czyli schab po królewsku: w postaci duszonych kotletów nadziewanych ananasem, suszonymi śliwkami i siekaną natką. Pyszności! Pasują do ziemniaków puree, ryżu albo domowych klusek czy kopytek. Można podać do nich sałatkę z czerwonej kapusty z jabłkiem, cebulą i rodzynkami.
Łączny czas: 25 min.

Porcje: 4
Kalorie: 390 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Kotlety natnij tak, aby każdym powstała kieszeń, skrop je Przyprawą w płynie i odstaw na 15 minut.

    • WINIARY Przyprawa w płynie do zup, sosów i sałatek
    • kotlet schabowy
  2. Czosnek rozdrobnij.

    • czosnek
  3. Schab po królewsku

    Ananasy pokrój na kawałki.

    • ananas
  4. Schab po królewsku

    W każdą kieszonkę włóż 2 śliwki, kawałek ananasa i łyżeczkę natki pietruszki.

    • natka pietruszki posiekana
    • śliwki suszone
  5. Kieszonki zepnij wykałaczkami.

  6. Kotlety ułóż w rondlu, podsmaż na rozgrzanym oleju.

  7. Schab po królewsku

    Dodaj pozostałe śliwki, ananasy i czosnek.

  8. Wlej 1 szklankę gorącej wody, duś około 30 minut.

  9. Mąkę rozprowadź w 100 ml zimnej wody, połącz z sosem i zagotuj.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3