WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Śledź w kożuchu

1 zdjęcie do przepisu "Śledź w kożuchu"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 1
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 210 min.

Przygotowanie: 30 min.
Oczekiwanie: 180 min.

Porcje: 6
Kalorie: 353 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Buraki ugotuj, zetrzyj na tarce, dopraw solą, cukrem i octem.

    • burak czerwony
    • sól, cukier, ocet
  2. Cebulę sparz i pokrój.

    • cebula
  3. Ziemniaki zetrzyj na tarce z dużymi oczkami.

    • ziemniaki ugotowane w mundurkach
  4. Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.

    • jajko ugotowane na twardo
  5. Śledzie pokrój i skrop octem.

  6. Układaj warstwami: śledzie, Majonez, cebulę, ziemniaki, Majonez, buraki i jajka.

    • filet śledziowy
    • Majonez Dekoracyjny WINIARY
  7. Podawaj schłodzone w lodówce przez 2-3 godziny.

przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Fajny pomysł z tym śledzikiem

PLOCIA
1 listopada 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3