Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Oto propozycja dla wielbicieli żółtego sera – pyszne, wegetariańskie papryki nadziewane żółtym serem. Danie jest świetne na przekąskę w ciągu dnia, obiad lub lunch - proste, kolorowe i pełne smaku.
Wydrążone połówki papryki wypełnij farszem ze startego żółtego sera, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i odrobiny świeżego czosnku. Danie samo w sobie wygląda bardzo apetycznie. Chcesz, by było jeszcze ładniejsze? Podaj papryki nadziewane żółtym serem z chrupiącą bagietką na liściach sałaty.
Faszerować możesz nie tylko papryki. Zapoznaj się np. z przepisem na bataty nadziewane warzywami.
Przygotowanie
22 min
Krok 1
3 min
Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i przekrój wzdłuż na pół.
Krok 2
5 min
Żółty ser zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach.
Krok 3
2 min
Obierz czosnek.
Krok 4
3 min
Do sera dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, Majonez Dekoracyjny, troszkę soli oraz natkę.
Krok 5
3 min
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Krok 6
5 min
Tak przygotowanym farszem nadziewaj paprykę.
Krok 7
1 min
Paprykę możesz podawać na liściach sałaty, z dodatkiem bagietki.
Krok 1
z
7
Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i przekrój wzdłuż na pół.
Krok 2
z
7
Żółty ser zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach.
Krok 3
z
7
Obierz czosnek.
Krok 4
z
7
Do sera dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, Majonez Dekoracyjny, troszkę soli oraz natkę.
Krok 5
z
7
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Krok 6
z
7
Tak przygotowanym farszem nadziewaj paprykę.
Krok 7
z
7
Paprykę możesz podawać na liściach sałaty, z dodatkiem bagietki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0