WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Piersi kurczaka w płatkach migdałów

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Piersi kurczaka w płatkach migdałów

Brak zdjęć do przepisu "Piersi kurczaka w płatkach migdałów"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 4
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
filet z kurczaka 2 sztuki
płatki migdałowe 1 opakowanie
Rosół drobiowo-warzywny Domowa Kuchnia WINIARY 1 kostka
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia 3 łyżki
woda 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Piersi przekrój na pół (wyjdą 4), leciutko rozbij, oprósz solą i pieprzem.

    • filet z kurczaka
    • sól, pieprz
  2. Smaż na rozgrzanym tłuszczu.

    • tłuszcz do smażenia
  3. W garnku zagotuj szklankę wody, dodaj kostkę rosołową, wrzuć usmażone piersi, gotuj 1 minutę.

    • Rosół drobiowo-warzywny Domowa Kuchnia WINIARY
    • woda
  4. Zagęść sos wodą z niewielką ilością mąki ziemniaczanej.

    • mąka ziemniaczana
  5. Zasyp płatkami z migdałów i gotować jeszcze 1 minutę.

    • płatki migdałowe
  6. Podawaj z ryżem lub ziemniakami i np. sałatką z kapusty pekińskiej lub brokułami.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4