WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Kurczak po chińsku

1 zdjęcie do przepisu "Kurczak po chińsku"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 1
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Smażony w puszystym cieście kurczak po chińsku to przysmak dla wielbicieli dań egzotycznych. Dodajemy do niego tylko podsmażaną fasolkę szparagową (z mrożonki) oraz niezawodny Pomysł na... kurczaka po chińsku - i w pół godziny mamy gotowy obiad dla całej rodziny.
Łączny czas: 25 min.

Porcje: 4
Kalorie: 352 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Z mąki, żółtka, Proszku do pieczenia, oleju (4 łyżki) i wody zrób ciasto - powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

    • Proszek do pieczenia WINIARY
    • mąka pszenna
    • mąka ziemniaczana
    • żółtko
    • olej
  2. POMYSŁ NA ... wsyp do 300 ml zimnej wody, dokładnie wymieszaj.

    • WINIARY POMYSŁ NA ... kurczaka po chińsku
  3. Kawałki mięsa zanurzaj w cieście i smaż na rumianu na rozgrzanym oleju.

  4. Na tłuszczu ze smażenia podsmażaj fasolkę przez około 5 minut.

    • fasolka szparagowa mrożona
  5. Do fasolki dodaj przygotowany POMYSŁ NA ...

  6. Dodaj także mięso.

  7. Zagotuj i duś na małym ogniu przez 10 minut.

  8. Podawaj z ryżem.

przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

moje smaki - wypróbuję to na pewno !

gracers
9 listopada 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4