Ustawiaj preferencje żywieniowe Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Zaloguj się lub załóż konto
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wybierz z listy składników
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200˚C.
Wstaw bakłażany do piekarnika na 30-45 minut i piecz aż całkowicie zmiękną.
Przekrój je na pół i wydrąż cały miąższ, a następnie przełóż go do miseczki.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek posiekaj. Następnie dodaj do „kawioru”.
Dodaj przyprawę Maggi oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość skrop oliwą i sokiem z cytryny.
Dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Pokaż więcej przepisów
Komentarze 0